Organizație

Camera de Comerț Bilaterală România-Ucraina a fost înființată în anul 1993 și sprijină membrii săi  în dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale.

CCBRU este constituită în scopul dezvoltării cooperării economice între cele două state atât în relaţiile bilaterale, cât şi în cele internaționale, precum şi  sprijinirea intereselor agenților economici români şi ucraineni în raporturile cu autoritățile din țară și cu organismele specializate în străinătate.

Camera de Comerț Bilaterală România – Ucraina este membru al Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România, organizație care, în anul 2021 a semnat un Memorandum de Înțelegere între Consiliul Exportatorilor și Investitorilor de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei. În cadrul acestui MoU, părțile au hotărât:

·         Diseminarea tuturor informațiilor care pot fi relevante pentru a consolida comerțul și afacerile bilaterale;

·         Oferirea de sprijin reciproc în comerț, investiții și evenimente de afaceri, inclusiv târguri, misiuni și conferințe;

·       Oferirea sprijinului de consiliere informațională membrilor Consiliului și ai UCCBR în cadrul vizitelor delegațiilor oficiale în țările respective;

·        Promovarea schimbului de programe de formare între Consiliu și UCCBR;

·        Promovarea stabilirii contactelor și cooperării în mediile de afaceri ale ambelor țări.